Referenties

Bekijk hieronder wat onze cursisten van de cursussen vinden. 

Prima cursus met genoeg afwisseling. Gedurdende de cursus is er aandacht voor de praktijk en de theorie. Er zijn genoeg tips & trucs. Er is goed cursusmateriaal, een zeer ervaren trainster en een prima locatie.
Marco Klinkenberg, Holland Casino


Ik raad de training Effectief Notuleren zeker aan, met name als je uitgebreide verslagen moet maken. Ik ben van mening dat het goed is als iedereen bij PMB deze training volgt.
Deelnemer incompany cursus Notuleren voor gevorderden, Gemeente Utrecht


Ik heb voor mezelf verbeterpunten uit de cursus gehaald. Het is een goede duidelijke cursus met veel lesmateriaal.
Deelnemer incompany cursus Notuleren voor gevorderden, Gemeente Alkmaar


De cursus Effectief Notuleren is een zeer fijne cursus waar de aandacht goed wordt gebruikt om aan de persoonlijke leerdoelen te werken.
Thomas Polenz, Arnhem


Ik heb bij Marianne Goossens zowel de cursus voor beginners als de cursus voor gevorderden gedaan. Ik heb voor de privécursus gekozen. Marianne geeft, als oude rot in het vak, de lessen kundig en met zoveel enthousiasme dat het haar is gelukt om het vak notuleren voor mij zelfs leuk en interessant te maken. Ook de psychologische tips die hierbij komen kijken zijn voor mij een eyeopener. Ik raad het iedereen aan. En het is op een prachtige locatie.
Ellen Visser, Maassluis

Een fijne en persoonlijke manier van trainen met duidelijke voorbeelden en veel herkenningen. Zeker een aanrader.
Wieneke Wassenaar - Pannekoek,  Van Gogh Museum, Amsterdam

Bijna privécursus gehad voor beginners (2 cursisten). Dus veel kunnen vragen. Goede uitleg gehad en veel tips. Ik had van te voren notulen ingeleverd. Marianne is hier op doorgegaan met les en oefeningen voor gevorderden. Marianne is een prettige trainster. Veel persoonlijke aandacht. De locatie in Roermond was ook perfect. Veel geleerd van deze training.
Silvia Weijers, Antares, Tegelen

Privécursus gehad, zeer waardevol. Voornamelijk de tips die ik kreeg waren heel herkenbaar en welkom. Goed notuleren is ervaring opdoen. Marianne is zeer ervaren, dus prettige docente. Persoonlijke aandacht werkt.
Annemiek Verbunt, Cugla, Breda

Ik heb de 1 op 1 cursus gevolgd bij Marianne. Veel geleerd en veel tips gekregen. Met name om efficiënter te luisteren. Overbodige informatie weglaten in de notulen en niet bang te zijn om iets te missen. Een zeer goede cursus om jezelf te verbeteren en een korter en bondiger verslag te maken. Geeft je meer zelfvertrouwen. Prettige omgeving, goed verzorgd en veel persoonlijke aandacht. Kortom: een aanrader!
Natascha van den Hof, Beesd

Privécursus voor gevorderden: Een ontzettend leerzame dag in een hele prettige sfeer op een mooie locatie. Duidelijk lesmateriaal en veel tips. Goed om de ervaring op te frissen en met een open blik naar het notuleren te kijken.
Annemiek Vijverberg, Fondsenbeheer Waterbouw, Rijswijk

De deelnemers aan de incompany cursus Effectief Notuleren van Alexander Beard International Benefits B.V. in Rosmalen waardeerden deze cursus gemiddeld met een 8.

Ik heb de cursus effectief notuleren met veel plezier gevolgd. Goede uitleg en tips alsmede lesmateriaal. Door de cursus privé te volgen heb ik veel vragen kunnen stellen die betrekking hebben op mijn werksituatie. Prima verzorgde cursus op een prettige locatie.
Paula Rooze, Stichting Welzijn Lelystad

De deelnemers van de Hartstichting in Den Haag waardeerden de incompany cursus Effectief Notuleren gemiddeld met een 8,3.

Fijne omgeving om in alle rust met onverdeelde aandacht je te kunnen ontwikkelen.
Yvonne Schulting, Koninklijk Concertgebouworkest, Amsterdam

Duidelijk, overzichtelijk en een vriendelijke docente.
Laura de Klerk

De deelnemers van MEE Groningen waardeerden de incompany cursus Effectief Notuleren gemiddeld met een 8,1.

Een zeer goede, nuttige cursus om jezelf te verbeteren in het notuleren en het schrijven van een duidelijk verslag.
Hélène Wisse, Koninklijke Kentalis, Tilburg

De deelnemers van MCL in Leeuwarden waardeerden de incompany cursus Effectief Notuleren gemiddeld met een 8.

Effectief Notuleren, een praktische leergang die verdieping geeft op de theorie. Aanbevelingswaardig voor iedereen die regelmatig notuleert.
Deelnemer cursus incompany LLTB, Roermond

De deelnemers van de Aloysiusstichting in Voorhout waardeerden de incompany cursus Effectief Notuleren gemiddeld met een 8,2.

Ondanks mijn jarenlange ervaring als secretaresse en daardoor met het notuleren van verschillende vergaderingen heb ik in deze cursus Effectief Notuleren toch nieuwe dingen geleerd. Ik dacht met 3 tips naar huis te gaan, maar het werden en 13! De cursus heeft mij gesterkt in het besef dat een gestructureerde vergadering een voorwaarde is voor goede notulen.
Ursula Erkamp, Hogeschool van Amsterdam

Prettige opfriscursus voor de gevorderde notulist met uitwisseling van ervaring en tips in een gezellige ambiance. 
Ans van der Zee, Hogeschool van Amsterdam

Als notuleren nog een onbekend gebied is, is een privé cursus perfect om in zeer korte tijd een goed inzicht te krijgen.
Claudia Puttiger, Waddinxveen

Notuleren deed ik altijd met een bepaalde onzekerheid. Marianne heeft mij in 1 dag de kneepjes uit het vak bijgeleerd en hersteld. Een bijzondere ervaring. Dank je wel, het was een topdag!
Jacqueline van der Steen, Executive Firstmaart 2023
De deelnemers aan de in company training Notuleren voor gevorderden van de gemeente Alphen aan den Rijn waardeerden deze cursus gemiddeld met een 8,4.

april 2023
De deelnemers aan de in company training Effectief Notuleren van de gemeente Deurne waardeerden deze cursus gemiddeld met een 8,5.

mei 2023 
De deelnemers aan de in company training Notuleren voor gevorderden van Warmtestad Groningen waardeerden deze cursus gemiddeld met een  8,3.

mei 2023
De deelnemers aan de groepscursus Notuleren voor beginners met open inschrijving in hotel Mitland in Utrecht waardeerden deze cursus gemiddeld met een 10.

juli 2023
De deelnemers aan de in company training Notuleren voor beginners van Zorginstituut Nederland waardeerden deze cursus gemiddeld met een 9.

 

 

 

"Overzichtelijk, gestructureerd, duidelijk". Dat waren de drie meest gebruikte opmerkingen over de notulen die ik heb gemaakt na het volgen van de cursus Effectief Notuleren bij de Notuleeracademie. Ik kwam bij Marianne Goossens terecht na een zoektocht op het Internet. Ik had behoefte aan een sparring partner, iemand die mij kon helpen om oude gewoonten te doorbreken, een spiegel voorhouden dus. Die spiegel was er en ja, dan is niet altijd even prettig. Het is soms moeilijk om toe te geven dat door het vasthouden aan oude stijlen, technieken en bewoordingen een verslag moeilijk leesbaar wordt. Marianne is zeer bekwaam en begaan. Ze kan zich goed inleven en overziet de situaties, door haar frisse blik en interpretaties legt ze knelpunten, gewoonten en verbeterpunten bloot. Daar wordt tijdens de cursus aan gewerkt zodat je aan het einde van de cursusdag met een opgeruimd gevoel, met belangrijke tips en met hernieuwd of in elk geval aangevuld zelfvertrouwen weer op weg gaat. De cursus heeft mij flink op weg geholpen. De toepassing van haar inbreng en ideeën over de manier waarop ik het beste kan notuleren heeft mij al veel tijd én energie bespaard."
Krista Souverijn, Heineken, Amsterdam

Een paar jaar geleden heb ik met veel plezier de cursus Notuleren voor beginners gevolgd bij Marianne. Ik heb nu de cursus Effectief Notuleren gedaan. Het was bijzonder waardevol en leerzaam. Ik heb veel goede tips gekregen en kijk ernaar uit om alles in de praktijk toe te passen. Alles op een prachtige locatie in een gezellige sfeer en een heerlijke lunch. Vol vertrouwen ga ik de OR-vergaderingen tegemoet.
Silvia Aulbers, Turien & Co. Assuradeuren, Alkmaar

Dankzij de cursus Effectief Notuleren stap ik niet meer zenuwachtig een vergadering binnen. Ik heb nu zoiets van: "Kom maar op met die vergadering". Door de vele tips ben ik nu een stuk zelfverzekerder. Het is echt een cursus die je meteen in de praktijk kan toepassen. In één woord: perfect!
Linsa Gelijns, SHL, Etten-Leur

De deelnemers aan de incompany cursus Effectief Notuleren van de P.I. in Vught waardeerden deze cursus gemiddeld met een 8.

Ik heb de 1 op 1 notuleercursus gevolgd van 1 dag. Ik heb veel geleerd en dan met name om veel efficiënter te luisteren en gestroomlijnder te notuleren. Overbodige informatie is tegenwoordig niet meer in de notulen te vinden. Scheelt iedereen heel veel tijd en werk.
Saskia van Vlaanderen-Kanij, Erasmus Universiteit, Rotterdam

Intensieve, maar zeer nuttige training. Professionele begeleiding!
Pascale van der Knoop, Sennheiser Benelux, Almere

Zeer effectieve cursus. Veel nieuwe tips gekregen om nog beter te notuleren. Veel persoonlijke aandacht.
Alexandra Schreiber, Portaal, Utrecht

Duidelijke uitleg met goede tips waar we iets mee kunnen, Goede verzorgde dag, dank je wel.
Anette Roelofs, Portaal, Utrecht

Marianne, bedankt voor deze cursus notuleren. Ik heb er zeer veel van geleerd en zal deze cursus van de Notuleeracademie zeker aanbevelen.
Sandra Janssen, Stichting Huisartsenpost Midden-Brabant


De deelnemers van de IND waardeerden de incompany cursus Effectief Notuleren in Zwolle gemiddeld met een 8.

Ik heb de 1-op-1 cursus erg positief ervaren. Op een ontspannen manier heb ik de kneepjes van het "vak" geleerd. Ik ga mijn nieuwe uitdaging "notuleren van een OR-vergadering" met vertrouwen tegemoet.
Yvonne Sanstra, Geldservice Nederland

Ik vond het heel handig om opgefrist te worden en tips en trucs mee te krijgen!
Deelnemer cursus incompany, Bureau Jeugdzorg Agglomoratie Amsterdam

Een zeer praktijkgerichte cursus waar gevorderden leren de puntjes op de i te zetten.
Mieke Spermon, WORMERWONEN, Wormer

 
Ook voor de gevorderde notulist een aanrader om deze cursus te volgen! There is more to explore!
Cindy Post-Koster, Albeda College, Rotterdam

Duidelijke uitleg, mogelijkheid voor vragen. De oefeningen maken ook veel duidelijk. Een vriendelijke docente en een goed verzorgd geheel.
Lysette van Hoven

De één op één cursus was de ideale manier om eens goed naar mijn eigen notuleerkunsten te kijken. Verbeterpunten kwamen duidelijk boven water en er was meer dan genoeg tijd en aandacht om hier dieper op in te gaan.
Eveline Krätz

Prima cursus, heb meer inzicht verkregen in de verschillende wijzen van notuleren en voel me nu zekerder om een vergadering te verslaan. Heel veel dank voor alle goede ideeën en hulp.
Krista Skacel